Erediensten

Kinderbijbelgroepen

Tijdens vrijwel elke morgendienst worden er voor de kinderen kinderbijbelclubs georganiseerd. Er functioneren 6 verschillende clubs die op leeftijd ingedeeld zijn. Aangezien we in onze kerk de beschikking hebben over 2 bijzalen, zijn er elke ochtenddiensten 2 kinderbijbelclubs aan de beurt.

We hebben de indeling als volgt gemaakt: de gele en paarse groep bestaan uit kinderen van 3 en 4 jaar, de groene en rode groep zijn voor kinderen van 5 en 6 jaar, de blauwe groep is voor kinderen van 6 en 7 jaar en de oranje groep bestaat uit kinderen van 8 en 9 jaar.

Voorafgaand aan de dienst wordt op de beamer gemeld welke groepen aan de beurt zijn voor de kinderbijbelclub van die dag. Behalve op zondagen dat het Heilig Avondmaal gevierd wordt en tijdens schoolvakanties, zijn er altijd kinderbijbelclubs.

We beginnen de dienst allemaal samen in de kerkzaal. Na de schriftlezing worden de kinderen die aan de beurt zijn uitgenodigd naar de bijzalen. Daar wordt er met ze gezongen, ze luisteren vaak naar een Bijbelverhaal of Bijbeluitleg en vervolgens gaan ze zelf aan het werk in de vorm van knutselen, verder praten of gezamenlijk iets maken, afhankelijk van hun leeftijd. Tijdens het collecteren aan het einde van de eredienst gaan de kinderen weer terug naar hun plaatsen in de kerkzaal, om zo met de hele gemeente de dienst af te sluiten.

Kinderen van gasten mogen ten allen tijde met een club van hun leeftijd meedraaien. Van kinderen van onze eigen gemeenteleden verwachten we dat ze opgegeven zijn voor de kinderbijbelclubs.